TAPAHTUMAT 2019

Masku-Seura ry kevätkokous pidetään torstaina 25.4. klo 18.00 Maskun seurakuntatalolla.

Esillä sääntömääräiset asiat.

Kokouksen jälkeen klo 18.30 Anna-Stina Hägglundin avoin yleisöluento Maskulaiset ja Naantalin luostari keskiajalla ja uuden ajan alussa

Maskun ja Naantalin välisen suhteen lisäksi kerron myös vähän laajemmin Naantalin luostarin perustamisvaiheesta ja keskiaikaisista lahjoituksista”.

Hemminki Maskulaisen kuoleman 400-vuotismuistovuosi vuonna 2019:

Hemminki Maskulainen oli aikansa suurmies, Maskun 10. kirkkoherra, merkittävä kirjakielen kehittäjä ja virsirunoilija sekä valtiomies. Masku-Seura on hakenut ja saanut Leader-rahoitusta 400-vuotismuistovuoden hankkeelle, jonka tavoitteena on kertoa ihmisille eri tavoin Hemmingistä ja Maskun historiasta. Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Maskun seurakunta ja Maskun kunnan hyvinvointipalvelut.

Kylvösiunaustilaisuus 5.5.

Kylvösiunaustilaisuus 5.5. klo 16 Kaiturin tilalla (Nälkänummentie 19). Tapahtuman järjestelyistä vastaavat seuran ja tilan lisäksi seurakunta, Maskun maamiesseura ja Maskun maa- ja kotitalousnaiset. Tilaisuuden kohokohta on itse Hemminki Maskulainen, joka lukee pyhiä tekstejä ”lukulehmille”.

Rosarium:

Kesän 2019 aikana jatkuvat keskuspuiston ja rosariumin kunnostustoimet. Vapaaehtoisia Rosariumin hoitoon halukkaita talkoolaisia kaivataan. Ota yhteys seuraan jos olet kiinnostunut.

Museon kesänäyttelyt.

Museo avautuu yleisölle jälleen kesäkuun alussa. Avajaistapahtuma

4.6-20.6 Terhi Nousiainen (21.- 24.6 museo kiinni)

25.6- 7.7 Kari Katavisto