TAPAHTUMAT 2022

Masku-Seuran ajantasainen tiedotus Facebookissa ja jäsenkirjein. (Ohessa löydät linkin uusimpaan jäsenkirjeeseemme!)

Syyskokouksen yhteydessä luento Maskun muinaisuudesta kahden arkeologin kertomana. Maskun seurakuntatalolla ke 9.11.2022 syyskokous klo 18 ja kahvit sekä luento alkaen klo 18.30. Vapaa pääsy, tervetuloa! Maskussa on tehty arkeologisia kaivauksia jo 1900-luvun alkupuolella ja ihan viime aikoinakin on löytynyt monenlaista kiinnostavaa. Arkeologit Janne Harjula ja Jere Leppänen kertovat lisää!

Rosarium

Kesän ja syksyn 2022 aikana jatkuvat keskuspuiston ja rosariumin kunnostustoimet. Vapaaehtoisia rosariumin hoitoon halukkaita talkoolaisia kaivataan. Ota yhteys seuraan jos olet kiinnostunut!

Museon kesä

Elokuun viimeinen sunnuntai 28.8.2022 oli Varsinais-Suomen museopäivä ja kesän viimeinen aukiolopäivä museolla. Kesän 2023 avajaisista tiedotetaan myöhemmin.

Keskiviikkona 6.7. vietettiin museolla Runon ja suven päivää. Ohjelmassa oli runoryhmä Allien esiintyminen, yhteislaulua ja kahvia.

Monenlaissi kaupoi Maskus -näyttely kesän 2022 vetonaulana

Masku-Seura on yhdessä kunnan hyvinvointipalvelujen kanssa koonnut Maskun vanhoista kaupoista kertovan näyttelyn museolle. Näyttely jatkuu myös kesällä 2023. Sitä odotellessa näyttelyn julisteita pääsee lukemaan kunnan nettisivuilla. Ne ovat esillä myös Maskun uuden K-Supermarketin aulassa!

Tätä näyttelyä ei kannata jättää näkemättä, sillä siihen on satsattu ennennäkemättömän paljon! Maskussa aiemmin toimineita kauppaliikkeitä esitellään runsain kuvin varustetuissa julisteissa sekä kevään aikana tehdyissä haastattelunauhoituksissa, joiden parhaita paloja voi kuunnella vierailun yhteydessä. Näyttelyyn saatiin kesäksi lainaan runsaasti vanhoja tuotepakkauksia, joita riitti kokonaisen entisajan kauppahuoneen sisustamiseen. Osa näyttelystä oli esillä kesällä Maskun pääkirjastossa, jonka tiloissa myös on aiemmin sijainnut kauppa!