TAPAHTUMAT 2021

Masku-Seuran ajantasainen tiedotus Facebookissa ja jäsenkirjein.

Maskun Hemminki 400 vuotta -hanke jatkuu vuonna 2021

Hemminki Maskulaisen kuoleman 400-vuotismuistovuosi oli vuonna 2019. Hemminki Maskulainen oli aikansa suurmies, Maskun 10. kirkkoherra, merkittävä kirjakielen kehittäjä ja virsirunoilija sekä valtiomies. Masku-Seura on saanut Leader-rahoitusta 400-vuotismuistovuoden hankkeelle vuosille 2019 - 2021. Tavoitteena on kertoa ihmisille eri tavoin Hemmingistä ja Maskun historiasta. Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Maskun seurakunta ja Maskun kunnan hyvinvointipalvelut. Hankkeen puitteissa on pidetty esitelmätilaisuuksia, rakennettu näyttely Maskun museoon, tuotettu laadukas ja napakka julkaisu Hemmingin elämästä, urasta ja sen 1600-luvun elämästä Maskussa. Vuoden 2021 ponnistuksia ovat keväällä seinämaalaus- eli muraaliprojekti Hemmingin koulun seinään ja syksyllä vielä nukketeatterikiertue Maskun varhaiskasvatuksen yksiköihin.

Rosarium:

Kesän 2021 aikana jatkuvat keskuspuiston ja rosariumin kunnostustoimet. Vapaaehtoisia Rosariumin hoitoon halukkaita talkoolaisia kaivataan. Ota yhteys seuraan jos olet kiinnostunut.

Museon kesänäyttelyt.

Museo avautuu yleisölle jälleen kesäkuun alussa.

Museotuvassa koko kesän ajan kestikievarinruokapöytä -näyttely. Museolta voi ostaa myös seuran kustantamia kirjoja sekä muita kannatustuotteitamme, kuten isännänviirit, kortit, pinssit jne